Architectuur


ontstaan_band

Studiebureau Talboom, in samenwerking met IN[AR]CO Architecten, ontwierpen het gebouw als een solitaire monoliet, die zich opent naar de omgeving. De openingen aan de zijgevels zijn eerder informeel en zitten verborgen achter de gevel. De betonstructuur is ingepakt met een enveloppe van tien kilometer houten latjes en vormt als het ware een verweerde balk of container op het strand. Vanuit de imposante tuin trekt de indrukwekkende inkompatio de aandacht. Ook de open voor- en achtergevel en de ruime terrassen voor exposities en evenementen trekken de aandacht.

Omgevingsaanleg rondom het gebouw

Het is een semipublieke ruimte waar gebeurtenissen elkaar ontmoeten. De tuin is een voortzetting van het natuurlijk Schelde-estuarium en is aangelegd met helmgrassen, houten terrassen, houten meerpalen en kleinschalige verhardingen voor de kunstwerken op te plaatsen. Ter hoogte van KAS ontstaat vanaf de Wandeldijk en de Schelde een mooi doorkijkje naar het achterliggende landschap.De tuin zal een inspirerende ruimte zijn voor het organiseren van evenementen steeds in symbiose met de tentoonstelling van kunst.